Log på
Eller opret konto

Et bæredygtigt efterskolekøkken - Sæsonprodukter, mere økologi, mindre kød

Pindstrup Centeret, Ryomgaard - 12. maj 2020
Et bæredygtigt efterskolekøkken - Sæsonprodukter, mere økologi, mindre kød
Køkkenkultur

Begrebet bæredygtighed og FN´s verdensmål popper op alle steder, ligegyldigt hvor man kigger hen. Det at blive mere bæredygtig er kommet for at blive – og så kommer spørgsmålet hvordan gør man det så i et efterskolekøkken? Bæredygtighed er i dette kursus for køkkenfolk bygget op over 4 grundpiller; Flere lokale sæsonprodukter, mere økologi, mindre kød og færre engangsartikler.

På kurset formidler mennesker med både teoretisk og ikke mindst stor praktisk erfaring, deres viden og begejstring for at arbejde på en måde, hvor velsmag og faglige kompetencer skal hjælpe os med finde nye veje.

Vi kommer også til at bevæge vores kroppe og selv om det måske kan virke lidt pjattet at arbejde med yoga på et køkkenkursus, så er noget af vigtigste at vores krop også kan holde til det hårde arbejde der venter os, der har lyst til at arbejde med  mere bæredygtighed i vores hverdag.

Program for dagen:

8.30 - 9.00 Tjek ind, brød og kaffe

9.00 - 9.15 Velkomst og præsentation af deltagerne

9.15 - 9.45 Bæredygtighed i et efterskolekøkken – de gode grunde til at arbejde mod mere bæredygtighed. Uffe Truelsen

9.45 - 11.30 Mindre kød i vores hverdag – eleverne (selv de store drenge) får protein nok - men hvordan formidler vi det? Trond Erik Johannessen

11.30 - 12.30 Frokost og måske en lille gåtur i skoven

12.30- 13.30 Køkkenyoga - kroppen skal holde hele livet. Britt Ziwes

13.30 - 14.30 Hvordan skaber man en spændende og lærerig hverdag for eleverne mens de har køkkentjans? Uffe Truelsen

14.30-14.45 Kaffe med sødt

14.45 - 15.45 Hvordan sikrer vi at I kan lykkes med at skabe mere bæredygtighed i jeres eget køkken. De praktiske værktøjer skal frem, så det også virker når I kommer hjem. Uffe Truelsen

15.45- 16.00 Tjek ud - evaluering af dagen - farvel og tak!

Pris: 1775 kr. pr. deltager – inklusive moms.

Tid og sted:

Tirsdag den 12. maj 2020 8.30 -16.00

Pindstrup Centeret, Johs. F. La Cours Allé
8550 Pindstrup Ryomgaard

Det praktiske:

Prisen er inklusive forplejning og drikkevarer.

Når kurset er betalt, så er tilmeldingen bindene – navnet på deltageren kan dog skiftes, uden at det koster noget.

Hvis kurset aflyses af arrangøren eksempelvis på grund af for få tilmeldte, så refunderes hele beløbet.

Aflyses kurset efter d. 20. april pga. en ændret vejledning fra sundhedsmyndighederne ift. Corona, så refunderes der 4/5 af kursusprisen.

Hvis der er spørgsmål omkring kurset, så kontakt Uffe Truelsen

Mail: uffe@koekkenkultur.dk

Telefon: 26130583

Det er muligt at overnatte på Pindstrup Centeret (til rimelige priser). Kontakt Pindstrup Centeret direkte, hvis du har brug for det.

Oplægsholdere:

Trond Erik Johannessen

Trond er uddannet klinisk diætist, faglært kok og certificeret personlig træner. Til daglig er Trond på sjette år, ansat som ernæringsansvarlig ved Idrætshøjskolen i Aarhus, og her består hans job af at lede højskolens køkken i den daglige drift samt at vejlede og undervise skolens elever i ernæring.

Udover at holde fokus på en økologisk, bæredygtig og sund kost, står Trond også med at skulle tilrettelægge en daglig kost for elever som bliver tilbudt træning og træningsforhold i eliteklasse. Derfor ved Trond en hel masse, om at levere det brændstof, som elever har brug for, både praktisk og gennem hans erfaring med formidling.

Trond underviser også ved DBU´s dommerkurser og ved personlig-træner-uddannelsen, i de moduler hvor ernæring har en særlig relevans.  

Trond mener: ”Ernæring er ikke så kompliceret som verden gør det til! Men mange fødevareproducenter, interesseorganisationer og ikke mindst medierne, lever godt af at sælge det ’nyeste’ indenfor mad og livsstil, som var det personlige accessoires, til lykke og fremgang. Derfor er Trond også mest optaget af at aflive myter, formidle tydeligt, og forenkle de budskaber som er væsentlige!”

Britt Ziwes

Britt er indehaver af Kontor-Yoga (eller Køkken-Yoga i kursets anledning) og yogainstruktør på 12 år. Britt vil give dig inspiration til mere og bedre bevægelse på jobbet. Øvelserne er en blanding af yoga, fysioterapi og ergonomi. Du vil også få redskaber til at klare et stressende arbejdsliv, med åndedrætsøvelser, mindfulness og afspænding. Kort sagt er det øvelser, som reducerer stress, spændinger og nedslidning. Vi vil også komme omkring ergonomi og de gode arbejdsvaner. Britt garanterer, at det bliver uhøjtideligt og lavpraktisk – workshoppen er testet flere gange og der har været stor ros, hver gang!

Uffe Kjeldgaard Truelsen

Uffe er uddannet kok, 36 år gammel og har tæt på 20 års erfaring med mad, mennesker og det at skabe en ramme for det gode måltid. Uffe er også stifter af firmaet Køkkenkultur, der står bag dette kursus.

Uffe stod i næsten 10 år i spidsen for en gennemgribende forandring af køkkenkulturen på Horne Efterskole. Han omlagde køkkendriften fra 0 til 90 % økologi. Udfasede alle halvfabrikata, opbyggede et stærkt netværk af lokale leverandører, der levererede 1. klasses sæsonbestemte råvarer. Han genindførte begejstring og faglig stolthed i køkkenet og han ved, hvordan man skaber et miljø der gør, at eleverne er trygge ved at smage nye retter. Uffe har øget madglæden, og han har gjort det med et lavt budget.

I flere år har Uffe udover sit normale efterskolearbejde, udviklet og afholdt kurser, workshops, foredrag blandt andet i samarbejde med Efterskoleforeningen. Samtidig har han gennemført en ikke uvæsentlig mængde sparring med køkkenpersonale og ledere i og omkring køkkenregionen. I foråret 2020 bliver han færdig med en Akademiuddannelse i ledelse.

Uffe brænder for mad og mennesker og de muligheder det giver – han brænder igennem når han holder oplæg og alle køkkener og organisationer der arbejder med mad eller råvarer, kan drage nytte af Uffes kompetencer i udviklingen af en bæredygtig

Pindstrup Centeret
Johs. F. La Cours Allé Ryomgaard Midtjylland 8550
1.755,00 kr.
Sted Pindstrup Centeret, Ryomgaard Kategori Kursus Dato og tidspunkt 12. maj 2020 - Kl. 8:30 - 16:00 Arrangør Køkkenkultur Hjemmeside Besøg hjemmesiden
Pindstrup Centeret, Ryomgaard (Kursus)
Dato og tidspunkt 12. maj 2020
8:30 - 16:00
Arrangør Køkkenkultur
Besøg hjemmesiden
PrisDKK 1.755,00 (+ gebyr 20 kr)  Bestil billet
Få billetter tilbage!

Begrebet bæredygtighed og FN´s verdensmål popper op alle steder, ligegyldigt hvor man kigger hen. Det at blive mere bæredygtig er kommet for at blive – og så kommer spørgsmålet hvordan gør man det så i et efterskolekøkken? Bæredygtighed er i dette kursus for køkkenfolk bygget op over 4 grundpiller; Flere lokale sæsonprodukter, mere økologi, mindre kød og færre engangsartikler.

På kurset formidler mennesker med både teoretisk og ikke mindst stor praktisk erfaring, deres viden og begejstring for at arbejde på en måde, hvor velsmag og faglige kompetencer skal hjælpe os med finde nye veje.

Vi kommer også til at bevæge vores kroppe og selv om det måske kan virke lidt pjattet at arbejde med yoga på et køkkenkursus, så er noget af vigtigste at vores krop også kan holde til det hårde arbejde der venter os, der har lyst til at arbejde med  mere bæredygtighed i vores hverdag.

Program for dagen:

8.30 - 9.00 Tjek ind, brød og kaffe

9.00 - 9.15 Velkomst og præsentation af deltagerne

9.15 - 9.45 Bæredygtighed i et efterskolekøkken – de gode grunde til at arbejde mod mere bæredygtighed. Uffe Truelsen

9.45 - 11.30 Mindre kød i vores hverdag – eleverne (selv de store drenge) får protein nok - men hvordan formidler vi det? Trond Erik Johannessen

11.30 - 12.30 Frokost og måske en lille gåtur i skoven

12.30- 13.30 Køkkenyoga - kroppen skal holde hele livet. Britt Ziwes

13.30 - 14.30 Hvordan skaber man en spændende og lærerig hverdag for eleverne mens de har køkkentjans? Uffe Truelsen

14.30-14.45 Kaffe med sødt

14.45 - 15.45 Hvordan sikrer vi at I kan lykkes med at skabe mere bæredygtighed i jeres eget køkken. De praktiske værktøjer skal frem, så det også virker når I kommer hjem. Uffe Truelsen

15.45- 16.00 Tjek ud - evaluering af dagen - farvel og tak!

Pris: 1775 kr. pr. deltager – inklusive moms.

Tid og sted:

Tirsdag den 12. maj 2020 8.30 -16.00

Pindstrup Centeret, Johs. F. La Cours Allé
8550 Pindstrup Ryomgaard

Det praktiske:

Prisen er inklusive forplejning og drikkevarer.

Når kurset er betalt, så er tilmeldingen bindene – navnet på deltageren kan dog skiftes, uden at det koster noget.

Hvis kurset aflyses af arrangøren eksempelvis på grund af for få tilmeldte, så refunderes hele beløbet.

Aflyses kurset efter d. 20. april pga. en ændret vejledning fra sundhedsmyndighederne ift. Corona, så refunderes der 4/5 af kursusprisen.

Hvis der er spørgsmål omkring kurset, så kontakt Uffe Truelsen

Mail: uffe@koekkenkultur.dk

Telefon: 26130583

Det er muligt at overnatte på Pindstrup Centeret (til rimelige priser). Kontakt Pindstrup Centeret direkte, hvis du har brug for det.

Oplægsholdere:

Trond Erik Johannessen

Trond er uddannet klinisk diætist, faglært kok og certificeret personlig træner. Til daglig er Trond på sjette år, ansat som ernæringsansvarlig ved Idrætshøjskolen i Aarhus, og her består hans job af at lede højskolens køkken i den daglige drift samt at vejlede og undervise skolens elever i ernæring.

Udover at holde fokus på en økologisk, bæredygtig og sund kost, står Trond også med at skulle tilrettelægge en daglig kost for elever som bliver tilbudt træning og træningsforhold i eliteklasse. Derfor ved Trond en hel masse, om at levere det brændstof, som elever har brug for, både praktisk og gennem hans erfaring med formidling.

Trond underviser også ved DBU´s dommerkurser og ved personlig-træner-uddannelsen, i de moduler hvor ernæring har en særlig relevans.  

Trond mener: ”Ernæring er ikke så kompliceret som verden gør det til! Men mange fødevareproducenter, interesseorganisationer og ikke mindst medierne, lever godt af at sælge det ’nyeste’ indenfor mad og livsstil, som var det personlige accessoires, til lykke og fremgang. Derfor er Trond også mest optaget af at aflive myter, formidle tydeligt, og forenkle de budskaber som er væsentlige!”

Britt Ziwes

Britt er indehaver af Kontor-Yoga (eller Køkken-Yoga i kursets anledning) og yogainstruktør på 12 år. Britt vil give dig inspiration til mere og bedre bevægelse på jobbet. Øvelserne er en blanding af yoga, fysioterapi og ergonomi. Du vil også få redskaber til at klare et stressende arbejdsliv, med åndedrætsøvelser, mindfulness og afspænding. Kort sagt er det øvelser, som reducerer stress, spændinger og nedslidning. Vi vil også komme omkring ergonomi og de gode arbejdsvaner. Britt garanterer, at det bliver uhøjtideligt og lavpraktisk – workshoppen er testet flere gange og der har været stor ros, hver gang!

Uffe Kjeldgaard Truelsen

Uffe er uddannet kok, 36 år gammel og har tæt på 20 års erfaring med mad, mennesker og det at skabe en ramme for det gode måltid. Uffe er også stifter af firmaet Køkkenkultur, der står bag dette kursus.

Uffe stod i næsten 10 år i spidsen for en gennemgribende forandring af køkkenkulturen på Horne Efterskole. Han omlagde køkkendriften fra 0 til 90 % økologi. Udfasede alle halvfabrikata, opbyggede et stærkt netværk af lokale leverandører, der levererede 1. klasses sæsonbestemte råvarer. Han genindførte begejstring og faglig stolthed i køkkenet og han ved, hvordan man skaber et miljø der gør, at eleverne er trygge ved at smage nye retter. Uffe har øget madglæden, og han har gjort det med et lavt budget.

I flere år har Uffe udover sit normale efterskolearbejde, udviklet og afholdt kurser, workshops, foredrag blandt andet i samarbejde med Efterskoleforeningen. Samtidig har han gennemført en ikke uvæsentlig mængde sparring med køkkenpersonale og ledere i og omkring køkkenregionen. I foråret 2020 bliver han færdig med en Akademiuddannelse i ledelse.

Uffe brænder for mad og mennesker og de muligheder det giver – han brænder igennem når han holder oplæg og alle køkkener og organisationer der arbejder med mad eller råvarer, kan drage nytte af Uffes kompetencer i udviklingen af en bæredygtig

Et bæredygtigt efterskolekøkken, kursus i Ryomgaard den 12. maj 2020 (Sæsonprodukter, mere økologi, mindre kød)


  Bestil billet

Tilmeld dig til nyhedsbrevet

Modtag et personligt nyhedsbrev med arrangementer som matcher dine interesser og i dit område

Tikko ApS - Flakhaven 1, 1. sal, 5000 Odense C | CVR: 36468696 - kontakt@tikko.dk