Billetter udsolgt
Tilmeld venteliste
En forudsætning for at lykkedes med det selvmordsforebyggende arbejde, er at man kan vurdere og håndtere selvmordsfare på en systematisk og effektiv måde. I mødet med børn og unge kan dette være en krævende udfordring, da det er svært at forudsige, forebygge og håndtere selvmordsadfærd, bl.a. fordi unge er let påvirkelige.
Formålet med kurset er at træne selvmordsrisikovurdering og styrke kendskab til en psykologisk forståelse og håndtering af selvskadende adfærd og selvmordshandlinger. Kurset vil også komme ind på afdækning af lokale muligheder for støtte og intervention, samt vigtigheden af egenomsorg i arbejdet med selvmordstruede børn og unge. faktorer. Herved bliver man bedre i stand til at tilbyde målrettet hjælp i tide. Kurset vil bl.a.
øge din psykologiske forståelse af børn og unges selvmordsadfærd
gøre dig i stand til at identificere den selvmordstruede unge
styrke dine kompetencer i at håndtere risikoen og øge sikkerheden for den unge gennem specifikke og målrettede interventioner med særligt fokus på affektregulering
ruste dig til at samtale og vejlede forældre og pårørende om den unges selvmordstanker og adfærd
Kurset henvender sig til medarbejdere, der arbejder med børn og unge i kommunalt regi, på opholds- og behandlingssteder eller privat praksis. Vi sigter på at alle skal kunne få noget ude af kurset, både dem som ikke rigtig har noget erfaring med vurdering og håndtering af suicidalitet og dem som besidder nogen erfaring.
Kurset veksler mellem oplæg, øvelser og dialog med afsæt i deltagernes og vore egne erfaringer med selvskadende og/eller selvmordstruede børn og unge. Kurset er således fyldt med praksiseksempler, øvelser, materialer og redskaber.
Kim Juul Larsen, cand.psych, Aut. Specialist i klinisk børnepsykologi, Privat praktiserende psykolog og tidligere centerleder ved Center for selvmordforebyggelse, Børne- og ungdomspsykiatrien Odense, psykiatrien Region Syddanmark. Kim er erfaren behandler med mange års erfaring i behandling, forskning og undervisning indenfor selvmordsforebyggelse i forhold til børn og unge.
Jan-Henrik Winsløv, cand.psych, Aut. Specialist i klinisk psykologi, voksne. Privat praktiserende psykolog og tidligere ansat som psykolog, fagligansvarlig og leder ved Enhed for selvmordsforebyggelse, Psykiatrien, Aalborg Universitetshospital. Udover mangeårig erfaring med klinisk behandling af voksne og ældre, har Jan-Henrik erfaring med undervisning indenfor selvmordsforebyggelse, forskning og har bidraget til artikler og bogkapitler som forfatter og medforfatter.
Alle spørgsmål til kurset rettes til enten Kim eller Jan-Henrik på kontakt@center-selvmordsforebyggelse.dk